Сокът от моркови е главният склад за витамин А, необходим за възстановяването на черния дроб, и на каротин, който е добър антиоксидант. Ефектът може да бъде максимален, ако се приема в съчетание с други зеленчукови сокове в подходяща пропорция.

Сокът от моркови 280 г и спанак 170 г е най-добър за здравето на корема, а от моркови 220 г, червено цвекло 85 г и краставици 140 г е най-добър за черния дроб и бъбреците. Морковите са също така полезни за възстановяване на зрението. Поради тази причина е добре 50% от почти всеки зеленчуков сок да е от моркови.

Възможно е кожата да придобие жълтеникав оттенък в резултат на отровите, елиминирани през нея под въздействие на каротините и фитохимикалите, но ако продължите консумацията на сокове, кожата ще възвърне нормалния си цвят.