Dongui Bogam (класически корейски труд по медицина) описва свойствата на кудзу така:
„Веществото е гладко и хладно. Сладко е, без отрова. Помага при главоболие и освобождава от алкохолната отрова като разширява порите и отделя пот. Възражда добрия вкус и възстановява храносмилането, и помага при изгаряния. Жаждата в резултат на изтощение не може да бъде излекувана без корени от кудзу. Полезно при алкохолни болести.”

Корените от кудзу се вадят през пролетта или есента, измиват се, сушат се и се нарязват на малки парченца. Кудзу е 70% вода, останалото са захар, целулоза, протеини, желязо, фосфор и витамини. Съдържа също така целебни вещества като дайдзин и дайдзеин, които понижават повишената телесна температура и кръвното налягане.