Най-добрият гроздов сок се получава от корейското диво грозде, а сортовете Campbell или kyoho не се препоръчват.
Предлаганият на пазара гроздов сок е подложен на топлинна преработка, което означава, че след 3-6 месеца съдържащият се в него калций губи напълно активността си и в крайна сметка може да запуши артериите, ако сокът се консумира в по-големи количества.

Ако сокът от корейско диво грозде бъде замразен, нутриентите му не се разрушават и той може да се съхранява така до една година. Тъй като не е обработван топлинно, съдържащата се в него винена киселина не е променена и, приемана в активната си форма заедно с биологично активния калций в гроздето, спомага за разтопяването на неактивния калций и замърсяванията в тялото, осигурява ензими и допринася за абсорбирането на най-добрите хранителни вещества. Вкусът му също не може да се сравнява със сортовете, предлагани на пазара.