This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

Често задавани въпроси

Добре е зеленчуковите сокове да се приготвят за възможно най-кратко време.

Тъй като нутриентите се разрушават по-бързо, когато храната е във формата на сок, продуктите трябва да се смилат за възможно най-кратко време.

Идеалният сок не е от повече от 3-4 съставки. Така се предотвратява взаимното унищожаване от различните продукти. Използвайте малко зеленчуци със силен вкус, много зеленчуци с мек и сладък вкус и подходящо количество зеленчуци, чийто вкус е някъде по средата между горните две категории, за да улесните преработването им от организма.

Ако зеленчуците и плодовете се смелят посредством метода на центрофугирането или ротацията, хранителните вещества в тях се унищожават.

Първо смесете и смелете целулозата, така както кравите връщат обратно храната си и я дъвчат. Второ, изстискайте нутриентите от целулозата, прилагайки натиск, за да предотвратите унищожаването им.

За по-добро въздействие използвайте сурови, натурални, екологично чисти зеленчуци.
Поддържайте равновесие между богати на целулоза зеленчуци, като къдравото зеле кейл, и зеленчуци с по-малко целулоза, като морковите, за да бъде диетата ви балансирана.

Когато правите сок от картофи, изрежете зелените и покълналите части , оставете сока пет минути, за да се утаи, и изпийте само горната му част.

Метод на извличане

Предварително подгответе продуктите, като ги нарежете до подходяща големина и форма, като разделите листата на големи зеленчуци като кейла на 3 части.

Поставете подготвените зеленчуци в фунията за подаване, вземете дървения тласкач в дясната ръка и натиснете бутона START с лявата, като избутвате бавно зеленчуците с тласкача. Сокът се приготвя най-добре, когато следващият зеленчук се изстисква едва след като предходният бъде смлян напълно.

Не натискайте зеленчуците силно и съобразявайте скоростта със скоростта на преминаването им навътре. Обръщайте особено внимание на меките зеленчуци с малко целулоза.

Прекаленият натиск може да стане причина сокът да излезе от входа и така да забави процеса. Възможно е през отвора да се вкара една лъжица зеленчукова пулпа и да се бутне надолу, за да отнесе излезлия навън сок.

● Колко време мога да съхранявам сока?
Зеленчуците и плодовете започват да губят жизнеността и хранителните си вещества веднага щом бъдат откъснати от корена. Когато бъдат изстискани на сок, окисляването се ускорява и ускорява въпросния процес. Затова е най-добре сокът да се консумира веднага след изстискването.

● Колко често трябва да пия сок?
Ефектът от липсата на нутриенти се проявява веднага, дори след часове, а тялото се нуждае от постоянно постъпление на нутриенти. Ползата от соковете е максимална, когато се консумират всекидневно.

● По кое време на деня да пия сок?
Ефектът е максимален, когато сокът се приема на гладно, т. е. 2 ½ часа след хранене и 2 ½ часа преди хранене. През този период дори целулозата или бобът се смятат за междинно похапване и са вредни за тялото.

● Как би трябвало да пия сока?
a. Сокът не се пие наведнъж, а бавно и на малки глътки, така че хранителните вещества в него да могат да се усвояват.
б. Сокът от току-що извадени от хладилника зеленчуци може да затрудни храносмилателния процес (особено за хора с чернодробни проблеми), затова е важно зеленчуците да постоят на стайна температура преди да бъдат изстискани на сок.

● Колко трябва да пия, за да се възстановя по-бързо?
Колкото повече сок пиете, толкова по-голям ще бъде ефектът. Пиенето на много сок е важно не само за попълването на липсващите хранителни вещества, но и за възстановяване на тялото, когато някоя негова част е пострадала или страдате от някаква болест. Важно е също така токсините да бъдат елиминирани посредством потта и урината и за тази цел е нужен много сок.

● Какви други методи е добре да се съчетават с консумацията на
сок?
Добре е сокът да се пие в естествена среда, като слънчева гора, след леки физически натоварвания и като се диша дълбоко.
Това стимулира хипофизата и мозъка да отделят достатъчно хормони за бързо възстановяване. Хранителните вещества на зеленчуковия сок могат да се представят като съставките, а хипоталамусът и хипофизата – като ръководителя на естественото възстановяване. Доброто състояние на ръководителя е в състояние да промени драстично скоростта на възстановяване. („Човешкото тяло е като сграда, построена от консумираните от него минерали.”)

● Добре ли е да се смесват плодове и зеленчуци за получаване на
по-приятен вкус?
Избягвайте да консумирате плодове и зеленчуци едновременно. Това може да предизвика газове в храносмилателната система и диария.

● Какъв е периодът за консумация на зеленчукови и плодови
сокове?
Период от един час за зеленчуковите сокове и от трийсет минути – за плодовите. Но страдащите от рак или от чернодробни проблеми хора би трябвало да удължат този период и да започнат с по-малки количества.

● Как би трябвало да приготвям и да пия сок от картофи?
Използвайте картофи без филизи. Не ги белете. Сокът се оставя да постои 5-8 минути преди консумация и се пие само горната част.

● Как би трябвало да приготвям плодовите сокове?
Може да приготвяте плодовите сокове по всеки начин, по който пожелаете. Сладки и кисели плодове обаче не трябва да се смесват.

● Нужно ли е да се правят соковете в различни групи?
Ефектът може да бъде максимален, когато зеленчуковите сокове се организират в различни групи в зависимост от конкретните нужди на пациента.

Когато се каже „зеленчуков сок с фибри”, се има предвид сокът, изстискан направо от сурови зеленчуци с раздробена целулоза, така че хранителните вещества да бъдат лесно абсорбирани в капилярите.

Съществуват три типа зеленчукови сокове: зелен, от кореноплодни и с фибри. Зелен е сокът, извлечен от листата, вторият вид се получава от стъблата и кореновата част, а под третия вид се разбира богатият на витамини и минерали сок, получен чрез смилане на бялата целулоза от листата, стъблата и корените, за да се използват напълно намиращите се дълбоко в тях хранителни вещества като витамини, минерали и ензими.

Сокът с фибри е най-пренебрегваната от тези три категории, защото се осигурява най-трудно, макар да доставя много нутриенти. Зеленчуковите сокове с фибри съдържат балансирани количества от всички хранителни вещества, необходими за поддържане на живота, като бета-каротин, витамин С, магнезий, калций, желязо, мед, манган и калий. Зеленчуковият сок с фибри съдържа също така повечето вещества на зелените зеленчуци като хлорофил, флавоноиди и сапонини.

Свободните радикали, произвеждани в резултат на метаболитните процеси в нашето тяло, водят до липидна пероксидация – причина за артериосклероза, диабет, различни видове рак и остаряване. Антиоксидантите, като бета-каротинът, витамин С и флавоноидите в зеленчуковите сокове, елиминират свободните радикали и така оказват превантивно и терапевтично въздействие.

Бета-каротинът увеличава производството на интерлевкини (полезни за стимулиране на имунитета) и активността на клетките естествени убийци и макрофагите и има антиканцерогенни свойства. Бета-каротинът е ефективен при рак на стомаха, на яйчниците, на гърдата и на белите дробове, и т. н.

Кръвната рН на здравия човек е приблизително рН7.40±0.05, леко алкална. Високата киселинност е равнозначна на смърт, като границата е рН7. Следователно поддържането на нивото на кръвната рН близо до 7.40 е от основно значение за живота. За да се поддържат безопасни нива на рН е необходима балансирана диета от алкалообразуващи и киселинообразуващи храни, което може да се постигне лесно с консумацията на пресни зеленчуци и плодове. Ето защо лесният за приготвяне зеленчуков сок придобива популярност успоредно с нарастващата нужда от натурални храни.

  • Има голяма разлика между консумирането на зеленчуци и на зеленчукови сокове.
  • Хранителните вещества в зеленчуковите сокове се усвояват по-бързо, когато се приемат
    на гладно.
  • Както при наливането на прясна бира се образува пяна, в пяната на прясно изстисканите
    зеленчукови сокове има изобилие от ензими. Пяната също така забавя окисляването.

Напоследък много хора се преселиха в селски райони в търсене на благоприятна, натурална среда. Мнозина копнеят да живеят по-близо до природата. Начинът им на живот обаче не се различава от начина на живот в големия град. Те ядат бял ориз и пържени или печени зеленчуци, както са правили в големия град, и са изложени на въздействието на повече пестициди, което води до зачестяване и дори влошаване на здравословните им проблеми. Ако само бяха наясно с въздействието на зеленчуковите и плодовите сокове, те щяха да видят, че живеят сред изобилие от ресурси.

Случвало ли ви се е да чуете някой да се жалва: „Цял живот съм бил вегетарианец, защото не мога да преработвам месото. Затова не разбирам защо кръвното ми въпреки всичко е високо.” А страдащи от диабет пият калциеви таблетки цяла година заради чупливите си кости без признаци за подобряване състоянието на костите си.

Има различни истории за хора с болести, които не си отиват лесно. Защо става така? Причината е, че са консумирали неактивни, преработени храни. Когато започнат да приемат зеленчукови сокове, състоянието на тялото им се нормализира още преди да е минал и месец, кръвното им налягане се регулира и костите започват да се възстановяват.
Ако бяхме наясно с разликите в усвояването на използваните от нас нутриенти и прилагахме тези знания в практиката, не бихме страдали толкова от болести, както твърдят прочути учени и автори на книги по целия свят.

По-лесно е да се пие.

Малко хора са в състояние да консумират с лекота цялото количество зеленчуци, нужно за получаването на една чаша сок. За никой не е трудно обаче да изпие една чаша зеленчуков сок. Така могат да се консумират големи количества зеленчуци и плодове.

Мнозина са почувствали благотворен ефект от изпиването на 15-20 чаши сок. Но би било невъзможно да погълнат същото количество, ако трябва да изядат цялото количество сурови зеленчуци и плодове, от които са приготвени въпросните чаши сок. В обозрим период от време човек може да получи по-добър ефект, ако пие повече.

Някои хора гледат неправилно на зеленчуковите и плодовете сокове просто като на алтернатива на лекарствата, пият само 2-3 чаши на ден и после твърдят, че не действат. Ако някой обаче ги обучи както трябва, и започнат да пият повече сокове, опитът им ще изглежда по съвсем нов начин.

Други пък ги оспорват и проповядват, че всичко, което се приема в променено състояние, включително соковете, става чуждо за тялото и в резултат го трови. Те обаче не си дават сметка какво количество зеленчуци би трябвало да консумират на едно хранене. Според Администрацията по храните и лекарствата на Корея, човек би трябвало да изяжда около 350 г зеленчуци на ден и малцина ги консумират сурови, както се препоръчва. Да не говорим, че количеството трябва да се увеличи, ако човек страда от някакво заболяване или се възстановява от него.

Действително, малцина днес се възползват от многобройните ползи от зеленчуковите и плодовите сокове и не си дават сметка, че недостигът на хранителни вещества лежи в основата на различни болести.

Много съвременни хора продължават да живеят, без да си осигуряват достатъчно жизненоважни хранителни вещества въпреки разцвета на хранително-вкусовата промишленост в днешното общество.

Това е отразено в растящия брой различни нелечими болести и броя на страдащите от тях хора, въпреки бурното развитие на модерната медицина. Количеството и разнообразието от хранителни вещества, които са ни нужни за
поддържането и възстановяването на нашето тяло, са наистина необозрими, затова тук ще стане дума само за най-важните.

Тялото се нуждае от хранителни вещества като мазнини, протеини, въглехидрати, витамини, минерали, ензими и вода.
Автомобилите се нуждаят от бензин, от който черпят нужната енергия, за да се движат. Но с колкото и бензин да разполагат, автомобилите няма да се движат както трябва без достатъчно въздух, необходим за горенето, и ако това положение продължи дълго, в крайна сметка двигателят ще се развали.

С човешкото тяло става нещо подобно: колкото и мазнини, протеини и въглехидрати да му давате, то се нуждае още и от витамини, минерали и ензими, за да преработи и използва тези материали така, че да изгражда мускули и да позволява на тялото да се движи свободно. Когато тези нутриенти не са в равновесие, голямото количество предназначени да произвеждат енергия материали, останали неоползотворени поради тази причина, започват да вредят и водят до появата на болести – факт, поддържан от съвременната медицина и нутриционистиката.

Ако тези хранителни вещества не достигат дори за известно време, вредните ефекти ще се акумулират и за справянето с тези отрови ще бъдат необходими още витамини, минерали и ензими. Нутриентите са необходими също така за забавяне на стареенето, за предотвратяване на изтощението и затлъстяването, за по-доброто състояние на кожата и за осигуряване на жизненост и яснота на ума.

Тези хранителни вещества са дори още по-нужни за хората, които употребяват алкохол, пушат и са изложени на голям стрес, да не говорим за онези, които вземат лекарства за менопаузата или живеят при екстремни климатични условия, защото те използват въпросните нутриенти с по-голяма скорост от другите. Витамините, минералите и ензимите са нужни за поддържане на живота и могат да се усвояват ефективно само когато се консумират във вид на зеленчуци и плодове в
естествено състояние. Ако те се обработват топлинно или се сушат и излагат на въздух дълго време, хранителните вещества се окисляват и не само стават безполезни, но и вредят на капилярите и бъбреците, както обяснява в своята книга американският учен Норман У. Уокър.

Би било добре човек да осъзнае този факт бързо, преди да е станал жертва на някоя болест, макар да е консумирал качествени и богати храни. Коренната причина за болестите е вярването, че варените, печените, пържените и солените храни могат да ни осигурят добра диета.

Едва 2-3% от храната на средния съвременен човек е в натурален вид, а това е прекалено малка пропорция за поддържане на здравето. Много е важно да превърнем зеленчуковите и плодовите сокове в неотменна част на всекидневната си диета. Често сме ставали свидетели как дори хора, имали сериозни здравословни проблеми, могат
да се радват на здраве, ако осъзнаят тези факти.

1. Когато червената светлинка на електрическия ключ на сокоизстисквачката не светне и уредът не заработи.

  • Проверете предпазителя в задната част на уреда, под контакта на кабела.
  • Ако предпазителят е повреден, заменете го с резервния.

2. Когато червената светлинка на електрическия ключ на сокоизстисквачката светне, но уредът не работи.

  • Възможно е обезопасителният сензор да не работи както трябва, свържете се с местния офис.

3. Когато вентилаторът на дъното не работи както трябва.

  • Преустановете използването на сокоизстисквачката и се обадете в местния офис, за да се информирате за сервиз.

4. Когато моторът работи, но смилащите елементи не действат.

  • Това означава, че обезопасителният механизъм е излязъл от строя. Обадете се в местния офис, за да ремонтират сокоизстисквачката. (В уреда Angelia са инсталирани много обезопасителни механизми, които да предпазват потребителя, когато слага прекалено много продукти или оказва твърде силен натиск. Последният обезопасителен механизъм е в скоростната трансмисия.)

5. Когато моторът спре внезапно при извличането на сок.

  • Това означава, че моторът е прегрял и защитаващият от прегряване сензор е спрял мотора. Оставете уреда 20 минути с включено захранване, така че вентилаторът да може да го охлади, и след което той ще се задейства.

6. Сериите Angelia 7500 и 8500 имат вградено аварийно сензорно устройство.

  • Ако светлинката на електрическия ключ на сокоизстисквачката светне и уредът издава сигнални звуци, когато бъде включен, прекъснете електрозахранването му и се свържете веднага с местния офис.

7. Когато сокът се връща назад при обработването на продукти с ниско съдържание на целулоза и високо – на вода, като доматите.

  • Необходимо е да промените скоростта на вкарване на продуктите за изстискване, тъй като те се преработват с лекота дори при лек натиск.
  • Ако бъде приложен прекалено силен натиск, не само извлеченият сок ще бъде по-малко, но и процесът ще се забави, а в по-сериозните случаи това може да предизвика отваряне на заключващия пръстен.
  • Това не означава, че уредът се е развалил; може да пуснете отново лъжица пулпа във фунията за подаване, за да предотвратите капането на сока.
  • Забавете подаването на продуктите – това също ще помогне.

8. Когато нож или пръчици за хранене заседнат по погрешка в Angelia.

  • Хванете пръчиците или ножа и ги дръпнете навън, като натиснете бутона REVERSE.
  • Уредите от сериите Angelia 7500 и 8500 автоматично преминават към режим REVERSE (връщане назад – Б. пр.), докато заседналият предмет излезе навън.

 9. Когато механизмът дрънчи.

  • Дрънчащият механизъм е сигнал за деформиране на остриетата на единия или и на двата зъбчати елемента. Свържете се с местния офис за ремонт и/или замяна.

● Моля прочетете наръчника с инструкции преди употреба.
● Използвайте сокоизстисквачката върху плоска и стабилна повърхност.
● Не позволявайте на децата да се приближават до сокоизстисквачката.
● Оставяйте сокоизстисквачката да се охлажда 10 минути на всеки 30 минути непрекъснато използване.
● Направете справка с „Какво не е наред” или се свържете с най-близкия сервиз, ако сокоизстисквачката създава проблеми.
● Не пъхайте лъжица, вилица, нож или пръст във фунията за подаване при никакви обстоятелства.
● Не вдигайте сокоизстисквачката с мокри ръце – може да ви се изплъзне.
● Не сглобявайте и не разглобявайте сокоизстисквачката, докато работи, или при включен в контакта щепсел.
● Не включвайте и не издърпвайте щепсела от контакта с мокри ръце.
● Не прилагайте сила и не вкарвайте продуктите през фунията за подаване твърде бързо или в прекалено голямо количество.
● Не загрявайте и не преварявайте сокоизстисквачката или която и да е нейна част.
● Не използвайте сокоизстисквачката, ако сте на открито и вали. Не използвайте сокоизстисквачката за никакви други цели освен за това, за което е предназначена.
● Не слагайте сокоизстисквачката в близост до източници на топлина като котлони и фурни.
НЕ разглобявайте основния корпус при никакви обстоятелства. Разглобените корпуси губят гаранцията си.
НЕ оставяйте сокоизстисквачката да работи продължително, без да я захранвате с продукти.

1. Включете щепсела на сокоизстисквачката в електрическия контакт и свържете другия край с основния корпус.
2. Поставете купата за сока под улея за изливане на сока и купата за пулпата под улея за пулпата.
3. Поставете електрическия ключ на позиция „включено” (ON) и се уверете, че червеният индикатор за електрозахранването на контролния панел е светнал.
4. Включете сокоизстисквачката, като натиснете зеления бутон (START) на контролния панел.
5. Изчистете сокоизстисквачката, като изстискате 2 моркова или равностойно количество други зеленчуци. Алкалоидите в зеленчуците почистват ефективно сокоизстисквачката. (Изчакайте да се изцеди сокът от почистването.)
6. Сокоизстисквачката автоматично и с лекота придърпва продуктите за дръжките. Пъхайте листните зеленчуци като целина и къдраво зеле кейл с дръжката напред.
7. Старайте се да добавяте продуктите със същата скорост, с която оперира сокоизстисквачката. Ако сокът започне да се връща, спрете да добавяте продукти и дайте възможност на сокоизстисквачката да преработи вече поетите продукти, като избутвате върналите се съставки с дървения тласкач.
8. Ако сокоизстисквачката спре в резултат на претоварване, натиснете REVERSE и START многократно, за да придвижите заседналите вътре продукти и използвайте отново уреда.
(Angelia 8500 има вграден автоматичен REVERSE, който се активира при засядането на някой продукт в уреда.)
ВНИМАНИЕ: Не оставяйте сокоизстисквачката да работи продължително, без да я захранвате с продукти. Така може да повредите мотора или да деформирате някои от частите.

cleaning_bg

1. За да подпомогнете разглобяването, включете бутона START ① за 10 секунди и после натиснете бутона REVERSE ② за 3 секунди. Това ще освободи налягането, натрупано в процеса на изстискване на сока.

2. Изключете захранването от електрическия ключ в задната част на сокоизстисквачката и измъкнете щепсела от контакта в стената.

diassembling-1diassembling-2

3. Освободете кожуха като отключите скобите. После бавно го измъкнете от базовия корпус, използвайки и двете си ръце.

diassembling-3 diassembling-4

4. Внимателно издърпайте един по един двата зъбчати елемента от базовия корпус.

1. Отстранете пулпата или растителните влакна, набити в отворите на кожуха на сокоизстисквачката, използвайки ножа за почистване.

cleaning-1

2. Почистете кожуха и зъбчатия механизъм с четката за почистване. Почиствайте всички части непосредствено след употреба, преди минералите от сока да се натрупат върху елементите на сокоизстисквачката.

cleaning-2

3. Измийте зъбчатите елементи с четката за почистване или с почистващия материал, който предпочитате.

cleaning-3

4. Избършете със суха кърпа влагата от частите и главния корпус.

За да предотвратите корозията и увреждането на магнитния сензор, НЕ потапяйте кожуха напълно във вода.

replace-the-fuse-bg

1. Извадете щепсела от контакта.

2. Не обръщайте сокоизстисквачката с дъното нагоре или на една страна, тъй като това може да повреди мотора.

3. Намерете местоположението на кутията със стопяеми предпазители под свръзката на захранващия кабел.

4. Измъкнете гнездото на предпазителя, като пъхнете отвертка с плоска глава в малкия прорез на гнездото.

5. Сменете повредения предпазител с допълнителния в гнездото на предпазителя.

6. Внимателно поставете гнездото на предпазителя в кутията със стопяеми предпазители под свръзката на захранващия кабел.